Η ναυαρχίδα των mirrorless της SonySony a1 είναι γεγονός.

Η νέα Sony a1 έχει ανάλυση 50 megapixels και μπορεί να δημιουργήσει και εικόνες με 199 megapixels με την λειτουργία ( Shift Multi Shooting ) σύνθεσης 16 καρέ που διαθέτει,  Φοράει για επεξεργαστή τον Dual Bionz XR που είναι 8 φορές πιο δυνατός από τον BIONZ X της Sony a9 II.

Το σύστημα εστίασης προσφέρει 759 σημεία εστίασης και  Real Time Eye AF (ανίχνευση ματιού) για ζώα και ανθρώπους βελτιωμένο κατά 30% από την Sony a9 II αλλά και ειδική λειτουργία για πουλιά.

Το ηλεκτρονικό κλείστρο έχει σχεδιαστεί για να εξαλείφει το τρεμόπαιγμα (anti-flicker) και προσφέρει συγχρονισμό φλας 1/200 sec (και με το μηχανικό κλείστρο το εντυπωσιαό 1/400).

Η λειτουργία «Pixel Shift Multi Shooting» συνδυάζει 16 εκθέσεις σε εικόνα 199MP, η οποία πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία σε υπολογιστή. 

sony-a1-a7siii-a9ii
sony-a1-a7siii-a9ii

Μιλώντας για αυτό, η κάμερα μπορεί να ελεγχθεί μέσω Wi-Fi διπλής ζώνης ή να συνδεθεί σε έναν υπολογιστή μέσω USB ή Ethernet. Εκτός από την υποστήριξη της τυπικής μορφής HEIF, η Sony έχει προσθέσει μια επιλογή «Light HIEF / JPEG» για μικρότερα μεγέθη αρχείων.

Το σύστημα σταθεροποίησης στο σώμα, είναι 5 αξόνων, με απόδοση 5.5 stops και το ηλεκτρονικό σκόπευτρο έχει ένα μεγάλο σκόπευτρο με μέγιστη μεγέθυνση 0.9x και ανάλυση 9,437,184 dots.

Στη λήψη βίντεο η Sony a1, έχει 8K / 30p με ρυθμό bit 400Mbps, καθώς και 4K υπερ-δειγματοληψία έως και 120 fps. Η κάμερα μπορεί να εγγράψει βίντεο 10-bit 4: 2: 2 και υποστηρίζει μορφές S-Cinetone, S-Log2 / 3 και HLG Log. 16-bit Raw εγγραφή σε συμβατές εξωτερικές συσκευές εγγραφής είναι επίσης διαθέσιμη.

Η Sony a1 δέχεται δύο κάρτες είτε SD UHS-II είτε CFexpress.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια σειρά από reviews
από γνωστούς φωτογράφους.

Gerald Undone

Jared Polin

Manny Ortiz

Mark Galer

Dan Watson

Περισσότερες δουλειές μας μπορείτε να βρείτε στο Portfolio

Αυτή ήταν η νέα Sony a1 
με ανάλυση 50 megapixels