Φωτογράφος Γάμου Λάρισα

Οι πιο ταλαντούχοι και ταυτόχρονα παρεξηγημένοι επαγγελματίες

Είναι γνωστό ότι ο φωτογράφος και φυσικά και ο βιντεογράφος γάμου δεν παίρνει την αξία που του αναλογεί. Είναι βλέπετε ο φωτογράφος «κατά παραγγελία», αυτός που κάνει την Τέχνη…επάγγελμα και που το κάθε του “click” γίνεται με σκοπό να εκπληρώσει τις επιθυμίες του πελάτη του. Καμία σχέση δηλαδή με τους «καλλιτέχνες» φωτογράφους, τους φωτογράφους μόδας ή ακόμη και τους φωτορεπόρτερ, που το ίδιο τους το επάγγελμα ή η ιδιότητα τους προσδίδει και το ανάλογο prestige.
Φωτογράφος Γάμου Λάρισα


Όμως τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Είναι ο φωτογράφος Γάμου ένας «εργάτης» της φωτογραφίας ή μήπως κάτι πολύ παραπάνω; Η απάντηση εύκολη, ίσως και τολμηρή. Ο Φωτογράφος Γάμου, δεν αποτελεί απλά έναν επαγγελματία του είδους αλλά όλα τα παραπάνω, δηλαδή ίσως συγκροτεί το σύνολο των φωτογραφικών ιδιοτήτων. Είναι ο άνθρωπος-
ορχήστρα… Είναι ταυτόχρονα δηλαδή, φωτογράφος μόδας, φωτορεπόρτερ, φωτογράφος τοπίου, φωτογράφος macro-φωτογραφίας, φωτογράφος studio, φωτογράφος πορτραίτου, event photographer ακόμη και family shooting photographer.


Απίστευτο;

Ίσως… όμως και αληθινό !

Πριν γνωρίσουμε όμως την κάθε εξειδίκευση να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στον φωτογράφο γάμου Γιάννη Μίχη για το υλικό που μας παραχώρησε.


Φωτορεπόρτερ: Ναι, ο φωτογράφος γάμου είναι ένας απόλυτα documentary photographer. Ειδικά στην εποχή μας όπου η μόδα θέλει τον φωτογράφο γάμου να περνάει απαρατήρητος και να καταγράφει το γεγονός, ο φωτογράφος γάμου μπορεί να μην απευθύνεται σε χιλιάδες ή
εκατομμύρια αναγνώστες, ωστόσο είναι ο φωτορεπόρτερ που θα καταγράψει τον γάμο, δημιουργώντας μια όμορφη ανάμνηση στο ζευγάρι.
Φωτογράφος Γάμου Λάρισα


Φωτογράφος Μόδας: Ο φωτογράφος γάμου έχει περάσει ατέλειωτες ώρες μελετώντας posing, είτε στο internet είτε και σε σεμινάρια, έτσι ώστε το ζευγάρι του μέσα σε όλες τις φωτογραφίες της ημέρας να έχει και μία σειρά φωτογραφιών που θα θυμίζουν περισσότερο μοντέλα περιοδικού και
όχι δύο απλούς ανθρώπους που αποφάσισαν να παντρευτούν.
Φωτογράφος Γάμου Λάρισα


Still life photographer : Βέρες, αρώματα, δαχτυλίδια, λεπτομέρειες νυφικού, μανικετόκουμπα και ένα σωρό ακόμη αντικείμενα, όπου μετατρέπουν τον φωτογράφο Γάμου σε έναν still life photographer. Και όλα αυτά βέβαια με τον απαραίτητο εξοπλισμό και φωτισμό έτσι ώστε η τελική εικόνα να μοιάζει με διαφήμιση σε κάποιο περιοδικό.


Φωτογράφος Τοπίου : Μα είναι δυνατόν ; Ο φωτογράφος Γάμου να έχει γνώσεις φωτογράφου τοπίου; Και όμως για μια ακόμη φορά η απάντηση είναι «ναι» ! Θα έχετε δει φυσικά όλοι λίγο ή πολύ ένα υπέροχο τοπίο με βουνά, έλατα, σύννεφα και μονοπάτια… και κάπου εκεί στο κέντρο
αρκετά μικρό, να αχνοφαίνεται το ζευγάρι αγκαλιασμένο. Φυσικά τα «τοπία» με το ζευγάρι δεν τελειώνουν εδώ… Χιονισμένα τοπία, βουνά, πεδιάδες, εκτάσεις που ποικίλουν σε χρώματα ανάλογα με την εποχή, περιβόλια, ακτές και παραλίες «επιστρατεύονται» πολλές φορές από τον φωτογράφο τοπίου (ουπς συγνώμη… γάμου ήθελα να πω) για να προσθέσουν στο ζευγάρι μερικές ακόμη διαφορετικές εικόνες.


Φωτογράφος Πορτραίτου : Ίσως να αποτελεί την πιο συχνή ιδιότητα του φωτογράφου γάμου. διότι γάμος χωρίς πορτραίτα δεν γίνεται. Πορτραίτα αυθόρμητα, δραματικά, με έντονες σκιές, με ατέλειωτο editing για να φύγει και η τελευταία ρυτίδα συμπληρώνουν το κάδρο του φωτογράφου Γάμου, που πολλές φορές κάνει περισσότερα πορτραίτα ακόμη και από τους κλασσικούς φωτογράφους πορτραίτου ή studio.
Φωτογράφος Γάμου Λάρισα

Event Photographer: Το γαμήλιο πάρτυ ξεκινά και ο φωτογράφος Γάμου γίνεται party event photographer. Τρυπώνει ανάμεσα στους επίδοξους “John Travolta”, πολλές φορές «τρώει» κατά λάθος και κανά δυο αγκωνιές… αλλά στο τέλος της ημέρας θα έχει πληθώρα από καταπληκτικές εικόνες γεμάτες ένταση, συναισθήματα, κίνηση, σκέρτσο και χορευτικές ικανότητες του ζευγαριού και των καλεσμένων.


Family Photographer: Κλασσική περίπτωση και ιδιότητα του φωτογράφου γάμου. Μπροστά από τον φακό του θα περάσει όλο το σόι του γαμπρού και της νύφης για να έχουν τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες σε διάταξη «ποδοσφαιρικής ομάδας», ίσως με μία δόση περισσότερου χαλαρού style ανάλογα με τις δεξιότητες του φωτογράφου να δημιουργήσει την αντίστοιχη ατμόσφαιρα.

Ξέρω είναι πολλά… πάρα πολλά. Και το κακό είναι ότι είναι ατέλειωτα. Θα μπορούσα άνετα να γράψω για τον φωτογράφο γάμου που πρέπει να έχει γνώσεις αρχιτεκτονικής φωτογραφίας, fine art photography, φωτογραφίας δρόμου και ο κατάλογος συνεχίζεται.


Αν πιάσουμε βέβαια και τις μη αμιγώς φωτογραφικές δραστηριότητες εκεί είναι που ο φωτογράφος (αλλά και ο βιντεογράφος γάμου) δίνει τα ρέστα του… Και τι ιδιότητα δεν έχει !!!


Photo Editor, γραφίστας, stylist, marketing manager, web designer, web developer, statistics, business and management, social media content creator, κτλ, κτλ, κτλ (και τόσα ακόμη που σίγουρα
έχω ξεχάσει να συμπεριλάβω στον μακρύ και ατέλειωτο κατάλογο).

Για τον βιντεογράφο γάμου τώρα ισχύουν ακριβώς τα ίδια. Μόνο που εδώ η αφήγηση δεν γίνεται με το πάγωμα μιας στιγμής αλλα με 25 φωτογραφίες το δευτερόλεπτο !!!

Εντυπωσιακό έτσι ;;;



Λοιπόν τι λέτε ; Πιστεύετε ακόμη ότι η φωτογραφία και το video Γάμου είναι μια απλή υπόθεση ;

Περισσότερες δουλειές μας μπορείτε να βρείτε στο Portfolio